logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

118 Dana

Kina se raduje učešću crnogorskih sportista na OI

Sastanak u Kineskoj ambasadi Sastanak u Kineskoj ambasadi
utorak, 22. jun 2021. 20:17
Kina se raduje učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama (OI) i želi im da Crnu Goru prikažu kao uspješnu, kazao je ambasador te države Liu Đin na sastanku sa predsjednicima Crnogorskog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta, Dušanom Simonovićem i Igorom Tomićem.
Liu je, kako je saopšteno iz Kineske ambasade, rekao da pripreme za Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre u Pekingu uspješno napreduju. On je naveo da Kina tokom tog procesa uvijek održava blisku saradnju sa međunarodnim sportskim organizacijama, olimpijskim i paraolimpijskim komitetima drugih država, u skladu sa konceptima zelenog, zajedničkog, otvorenog i čistog. Prema njegovim riječima, stadioni i prateći objekti su generalno postavljeni, dok je trenutni fokus na koordinaciji prevencije pandemije tokom olimpijskih igara.
 
„Vjerujemo da će zajedničkim naporima svih strana Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre biti dobro organizovane i siguran događaj za sve”, kazao je Liu.
 
On je rekao da se kineska strana raduje učešću crnogorskih sportista na OI i želi im da Crnu Goru prikažu kao uspješnu.
 
„Kineska ambasada je spremna da ojača komunikaciju sa crnogorskom stranom i pruži punu potrebnu pomoć”, naveo je Liu.
 
Simonović i Tomić su predstavili pripreme crnogorske strane, navodeći da Kina i Crna Gora imaju duboko tradicionalno prijateljstvo, i da su prve OI u kojima je Crna Gora učestvovala od svoje obnove nezavisnosti bile OI u Pekingu 2008. godine. Navodi se da je organizacija tih OI bila efikasna i impresivna.
 
„Crnogorski olimpijski komitet i Paraolimpijski komitet imaju blisku komunikaciju sa kineskim partnerima u vezi sa pripremama za Zimske olimpijske igre, i vjeruju da će Kina još jednom biti uspješan domaćin nakon 2008. godine”, kaže se u saopštenju.
 
Sagovornici su se saglasili da Zimske olimpijske igre i paraolimpijske igre nijesu samo veliki sportski događaj, već i veliki događaj prijateljske razmjene među narodima cijelog svijeta. Razgovarano je, kako se dodaje, o zajedničkom održavanju aktivnosti u oblasti umjetnosti na temu Zimskih olimpijskih igara. Liu je kazao da će se u trenutnoj svjetskoj epidemiološkoj situaciji, OI u Tokiju i Zimske olimpijske igre u Pekingu održavati jedna za drugom, i da će donijeti samopouzdanje i nadu za međunarodnu zajednicu da se ujedini i sarađuje u borbi protiv pandemije.
 
„Kina takođe želi crnogorskoj olimpijskoj delegaciji dobre rezultate na predstojećim OI u Tokiju”, dodaje se u saopštenju.
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logo



Sponzori