logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

98 Dana

Danka Kovinić potpisala ugovor o stipendiranju

Crnogorski olimpijski komitet (COK) danas je posjetila naša najbolja teniserka, Danka Kovinić, gdje je, zajedno sa predsjednikom COK-a, Dušanom Simonovićem i predsjednikom Teniskog saveza Crne Gore, Dimitrijom Rašovićem, potpisala Ugovor o stipendiranju. Danka je jedna od osam sportista i sportistkinja za koje je COK obezbijedio olimpijske stipendije, preko Fonda Olimpijske solidarnosti, za period do kraja Olimpijskih igara u Parizu.

Dušan Simonović je izjavio da je COK ove godine je obezbijedio 8 olimpijskih stipendija, na osnovu preporuka nacionalnih sportskih saveza, za najbolje sportiste i sportistkinje u individualnim sportovima, kandidate za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

„Jako mi je drago što je Fond Olimpijske solidarnosti prihvatio prijedlog da stipendira 8 naših sportista. Pored Marije Vuković i Danke Kovinić, stipendije će dobijati i Danijel Furtula, Tomaš Đurović, Milivoj Dukić, Jovana Peković, Petar Liješević i Bojana Gojković. Kao i prethodnih godina, trudili smo se da ispoštujemo i rodni balans, te će jednak broj sportista i sportiskinja dobijati stipendije, za period do završetka Olimpijskih igara u Parizu. Danka i Marija su potpisale ugovore, a potpisivanje ugovora sa ostalim stipendistima COK-a nas očekuje u narednim danima. Ove stipendije, svakako, ne predstavljaju jedini vid podrške na koju naši sportisti i sportistkinje mogu da računaju. Uprkos izazovima sa kojima se suočava sport u Crnoj Gori, odlučni smo u namjeri da našim sportistima i sportistkinjama pomognemo da imaju što bolje uslove za pripremu, ali i usavršavanje i razvoj. Vjerujem da su svi mladi ljudi koji se nalaze na spisku stipendista, pravi primjeri našoj omladini i društvu, te da će dostojno predstavljati Crnu Goru na svakom budućem takmičenju, a naš najveći, zajednički cilj su, svakako, Olimpijske igre u Parizu”, zaključio je Simonović.

Danka Kovinić, koja je i u prethodnim ciklusima bila stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta, zahvalila je COK-u koji i u ovom olimpijskom ciklusu pruža punu podršku sportistima, kao što to radi već dugi niz godina.

„Olimpijska stipendija je svakako „vjetar u leđa” da obezbijedim normu za Pariz, jer osjećam istinsku podršku svih koji brinu o nama, na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem.”

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logo



Sponzori