logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

11 Dana

CRNOGORSKI OLIMPIJSKI KOMITET DOMAĆIN 44. SEMINARA EVROPSKIH OLIMPIJSKIH KOMITETA (EOK)

Crnogorski olimpijski komitet će biti domaćin 44. seminara Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) koji će se održati u oktobru naredne godine. Ova vijest objavljena je na zatvaranju 43. izdanja seminara.

Generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović, osvajač zlatne medalje za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, zahvalio je predsjedniku EOK-a, Spirosu Kapralosu, generalnom sekretaru EOK-a, Rafaeleu Panjociju i članovima Izvršnog odbora EOK-akoje na ukazanoj mogućnosti da Crna Gora organizuje ovako važan događaj.

Ovogodišnje, 43. izdanje, Seminara Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) održano je u Parizu 12. i 13. maja, uoči Igara XXXIII Olimpijade 2024. godine, a evropski nacionalni olimpijski komiteti (NOK) prisustvovali su sastancima na kojima su se obrađivale brojne važne teme iz olimpijskog pokreta.

Generalni sekretar EOK-a, Rafaele Panjoci rekao je da je Seminar EOK-a „uvijek važan događaj u kalendaru i prilika da se okupe svi NOK-ovi Evrope i diskutuje o budućnosti ne samo olimpijskog pokreta, već i sporta u cjelini na našem kontinentu".

Tokom prvog dana, 48 predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta evropskog kontinenta glasalo je za dobitnika ovogodišnje zimske nagrade Piotr Nurovski, a nagrada pobjednici, Neli Lopušanovoj iz Slovačke, dodijeljena je u Paviljonu „Royal“, na Gala večeri koja je organizovana tim povodom. 

Predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta sastali su se i sa predsjednicom Olimpijskog komiteta Francuske, Bržit Enrikes, sa kojom su razgovarali o pravcima dalje saradnje u okviru sporazuma koji su Crnogorski olimpijski komitet, zajedno sa olimpijskim komitetima Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije potpisao sa Olimpijskim komitetom Francuske.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori