logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

8 Dana

Danka Kovinić predstavljala Crnu Goru na Međunarodnom forumu sportista 2023

Crnogorska teniserka Danka Kovinić, istaknuta članica Sportske komisije Crnogorskog olimpijskog komiteta, učestvovala je na 11. Međunarodnom forumu sportista (IAF) održanom 1. i 2. oktobra u Lozani.

Forum, na kojem je prisustvovalo preko 400 predstavnika sportista iz različitih sportskih komisija, zauzeo je svoje mjesto u istoriji kao najveće okupljanje predstavnika sportista. Ovaj dvodnevni događaj bio je prilika da se naglase i adresiraju ključni savremeni izazovi s kojima se sportisti suočavaju širom svijeta.

Na početku foruma predstavljena je dopuna Olimpijske agende 2020+5, strateškog puta MOK-a. Posebno je bila istaknuta revidirana Strategija MOK-ove Sportske komisije (AC), koja se oslanja na osnovu strategiju, uspostavljenu 2017. godine. Ema Terho, predsjednica Sportske komisije MOK-a, zajedno s potpredsjednicima Seung Min Rijuom i Sarom Voker, predstavila je novu verziju strategije, koja sada više odražava suvremene izazove s kojima se sportisti suočavaju.

Vizija i ciljevi Strategije MOK-ove AC su jasni:

  • Predstavljanje sportista kroz Olimpijski pokret.
  • Ojačavanje i osnaživanje globalne mreže predstavnika sportista.
  • Pokretanje programa podrške namijenjenih sportistima.

Jedan od ključnih trenutaka foruma bio je govor gospodina Džordža Kolrajsera, uglednog profesora iz IMD-a. Kroz svoja zanimljiva iskustva kao pregovarača u talačkim situacijama, ponudio je uvid u efikasno vođenje, organizaciono ponašanje i komunikaciju. Nakon glavnog govora, učesnici su se pridružili posebnim radnim grupama, gdje su predstavnici sportista razmijenili uvide o jačanju efikasnosti svojih Komisija i usavršavanju komunikacionih protokola.

Još jedan nezaboravni segment bio je panel 'Efikasne Sportske komisije - primjeri najbolje prakse', gdje su članovi Sportskih komisija sa svih pet kontinenata podijelili svoje priče, kao i projekte koji su realizovani uz podršku Fonda Olimpijske solidarnosti.

Drugi dan IAF-a anticipirao je diskusije usmjerene na siguran sport i zaštitu sportista. Takođe, na dnevnom redu bile su i diskusije o predstojećim Olimpijskim igrama, suštini olimpijaca, i sesija sa predsjednikom MOK-a, Tomasom Bahom.

Učešće Danke Kovinić ne samo da ističe njen status u svijetu sporta, već i jača glas Crne Gore na globalnoj sportskoj sceni. Forum je zaključen obećavajućom notom, ostavljajući učesnike, s dragocjenim uvidima i jasnijom vizijom budućnosti sporta i sportista.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori