logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

19. Jan- 01. Feb

država

Južna Koreja

odbrojavanje

48 Dana

websajt

52. GENERALNA SKUPŠTINA EOK-A

Istanbul je prethodna dva dana bio domaćin 52. Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), kojoj je prisustvovalo preko 200 delegata, iz 48 evropskih zemalja.

Predsjednik EOK-a, Spiros Kapralos, u svom uvodnom govoru istakao je dinamičnu godinu koju je EOK imao 2023.

i zahvalio evropskim nacionalnim komitetima za njihovu predanost evropskoj olimpijskoj porodici i takmičenjima sa EOK kalendara.

"Evropski olimpijski komiteti nikada nijesu bili toliko zauzeti kao ove godine. Ipak, organizovali smo trijumfalne događaje koji su podigli standarde evropskog sporta“.

Na Skupštini su predstavljeni brojni ključni izvještaji iz prošle godine. To je uključivalo i izvještaj Generalnog sekretara, Rafaelea Panjocija, finansijski izvještaj Petera Manela i izvještaj u vezi sa Strateškom agendom EOK-a, koji je dao Đorđe Višacki.

Predstavljeni su i izvještaji o ovogodišnjim Evropskim olimpijskim festivalima mladih, koji su održani u Italiji i Sloveniji, Evropskim igrama, koje su održane u Poljskoj i Igrama malih zemalja Evrope, koje su održane na Malti.

Delegati su jednoglasno usvojili sve izvještaje, kao i izmjene statuta EOK-a.

Dodijeljene su i Piotr Nurovski nagrade, a ovogodišnji pobjednici su Darja Varfolomeev iz Njemačke i Kuzej Tunčeli iz Turske.

Drugi dan Skupštine započeo je uvodnim obraćanjem dr Tomasa Baha, predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), a nastavio panel diskusijama o budućnosti multisportskih takmičenja koja se organizuju pod pokroviteljstvom EOK-a.

Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori