logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

97 Dana

Jačanje bilateralne sportske saradnje: Crnogorski i Albanski olimpijski komiteti potpisali Memorandum o razumijevanju

U značajnom koraku prema jačanju bilateralne sportske saradnje, prijateljstva i međusobnog razumijevanja, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušan Simonović, u pratnji sekretara Igora Vušurovića, boravio je u zvaničnoj posjeti Albaniji.

Glavni događaj ove posjete bilo je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Nacionalnog olimpijskog komiteta Crne Gore i Nacionalnog olimpijskog komiteta Albanije. Memorandum su potpisali predsjednik COK-a, Dušan Simonović, i njegov albanski kolega, Fidel Ylli.

Memorandum obuhvata različite ključne aspekte, uključujući razmjenu sportskih delegacija, trenera i stručnjaka, zajedničke napore u istraživanju i razvoju sporta, te zajedničku organizaciju sportskih događaja. Takođe, detaljno definiše protokole za zvanične posjete i omogućava izmjene, uz mogućnost obnove.

Svečano potpisivanje održano je u Tirani, uz prisustvo Gertija Šime, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Albanije. Ovaj Memorandum simbolizuje zajedničku posvećenost jačanju saradnje i povezivanju između dvije nacije u sportskom sektoru.

Pored zvaničnog potpisivanja Memoranduma, predsjednik Dušan Simonović i sekretar Igor Vušurović iskoristili su priliku da se sastanu sa premijerom Albanije, gospodinom Edijem Ramom, i kasnije sa ministarkom obrazovanja i sporta, gospođom Ogertom Manastirliu. Ovi sastanci dodatno učvršćuju partnerstvo između dva olimpijska komiteta i potvrđuju njihovu posvećenost unaprjeđenju razvoja sporta u regionu.

Potpisivanje Memoranduma, zajedno sa sastancima sa albanskim zvaničnicima, predstavlja značajnu prekretnicu u sportskoj diplomatiji između Crne Gore i Albanije. Postavlja temelje za plodonosno i međusobno korisno partnerstvo koje će krajnje poboljšati perspektive sportista i ljubitelja sporta u obje zemlje.

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori