logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

19. Jan- 01. Feb

država

Južna Koreja

odbrojavanje

48 Dana

websajt

U RIMU ODRŽAN VII EVROPSKI SPORTSKI FORUM

Britanski triatlonac Alister Braunli je izabran za novog predsjednika Sportske komisije Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) tokom sedmog Evropskog sportskog foruma, koji je održan 6. i 7. novembra u Rimu.

Predstavnica Sportske komisije Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) bila je naša teniserka, Danka Kovinić.

Sportska komisija EOK-a je tijelo koje predstavlja sportiste iz cijele Evrope, a izbori za predsjednika su bili ključni trenutak Foruma, koji je organizovan uz podršku Olimpijske solidarnosti.

Tokom Skupštine koja je održana tokom Foruma u Rimu, dosadašnji predsjednik Sportske komisije EOK-a, Gerd Kanter, i predsjednica Sportske komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Eme Terho, su prezentovali aktivnosti svojih komisija. Takođe, potvrđeno je da svih 50 evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta imaju svoje Sportske komisije, koje ih predstavljaju i podržavaju.

Ovim izborom Alistera Braunlija za predsjednika Sportske komisije EOK-a, stvaraju se nove prilike za unaprjeđenje sportskog dijaloga i razmjenu iskustava među sportistima širom Evrope, čime se doprinosi razvoju i promociji sporta na našem kontinentu.

Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori