logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

19. Jan- 01. Feb

država

Južna Koreja

odbrojavanje

48 Dana

websajt

ODRŽANO PREDAVANJE ZA CRNOGORSKE TRENERE I SPORTISTE

Jednodnevno predavanje za preko četrdeset sportskih trenera i sportista održano je juče u Podgorici.

Damir Laštra, specijalista za kondicionu pripremu sportista i rehabilitaciju, održao je inspirativno predavanje na temu "Dijagnostika u sportu i rehabilitaciji i programiranje trenažnog procesa".

Laštra je stekao izvanrednu reputaciju kao jedan od najuspješnijih kondicionih trenera zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu i radu sa vrhunskim sportistima. Na ovom događaju, predstavio je sistem najsavremenije sportske dijagnostike i istakao značaj prikupljanja podataka u inicijalnom testiranju kao polazištu uspješno projektovanog trenažnog programa.

Laštra je tokom predavanja naglasio kako precizna dijagnostika igra ključnu ulogu u poboljšanju sportskih performansi i rehabilitaciji sportista. Kroz primjenu najsavremenijih metoda i tehnologija, sportistima se omogućava bolje razumijevanje njihovih individualnih potreba i slabosti, što dovodi do efikasnijeg planiranja treninga i rehabilitacije.

U okviru istog događaja, Igor Ognjenović, personalni trener i sertifikovani savjetnik za sportsku ishranu, je ukazao na značaj adekvatne i optimalne ishrane, kako za performans tako i za zdravlje sportiste. Takođe, predstavio je metabolička testiranja na PNOE metaboličkom analizatoru, kojim se metodom indirektne kalorimetrije utvrđuje vrijednost metabolizma u mirovanju. Osim metabolizma u mirovanju, predstavljeno je i testiranje uz opterećenje, adekvatno formi, polu ali i specifičnim zahtjevima sporta kojim se sportista bavi. Ovakav tip testiranja doprinosi identifikaciji ograničenja ali i polja za napredak u performansu.

Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori