logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

145 Dana

Ambasador Kalkavan posjetio Crnogorski olimpijski komitet

Turski ambasador u Crnoj Gori, Nj.E. Bariš Kalkavan, posjetio je Crnogorski olimpijski komitet (COK) kako bi razgovarao o razmjeni saznanja i iskustava u vezi sa sportovima koji su popularni u obje zemlje, kao i onima sa dugogodišnjom tradicijom u Turskoj koje još nijesu popularizovani u Crnoj Gori.

Posjeta je imala za cilj jačanje prijateljstva i saradnje između ove dvije nacije putem sporta i razmjenu bogatog sportskog iskustva.

Turski i crnogorski nacionalni olimpijski komiteti dijele viziju sporta kao mosta za diplomatske odnose i jačanje veza između nacija. Ova posjeta ambasadora Kalkavana predstavlja značajan korak u tom pravcu, budući da ne samo da potvrđuje postojeće prijateljstvo, već i otvara put za unaprjeđenje saradnje i partnerstva između turskih i crnogorskih sportskih udruženja.

Predsjednik Dušan Simonović izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje između Crne Gore i Turske u oblasti sportske diplomatije. Naglasio je značaj ove posjete u podsticanju dobrih odnosa i razumijevanja između dvije nacije. Predsjednik Simonović je rekao: "Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da ugostim ambasadora Bariša Kalkavana u Crnogorskom olimpijskom komitetu. Sport ima jedinstvenu sposobnost da prevaziđe granice i okupi ljude. Naš današnji sastanak označava prekretnicu u našim stalnim naporima da ojačamo prijateljstvo i saradnju između naše dvije zemlje putem sporta. Crna Gora i Turska dijele bogatu sportsku tradiciju, a ova posjeta nam pruža priliku da učimo jedni od drugih i istražujemo mogćnosti saradnje u sportu”.

U svom obraćanju, ambasador Bariš Kalkavan istakao je spremnost Ambasade Turske da podrži projekte za dalju sportsku saradnju između dvije zemlje. Ova posvećenost predstavlja obećavajući znak za budućnost sportske diplomatije između Turske i Crne Gore.

Posjeta ambasadora Kalkavana Crnogorskom olimpijskom komitetu dokaz je snage sporta u izgradnji i jačanju međunarodnih odnosa. Nastavljajući da njegujemo prijateljstvo i saradnju putem ssporta, možemo očekivati novi razvoj u sportskom pejzažu obje zemlje. Ova saradnja ne samo da koristi sportistima i sportskim entuzijastima, već doprinosi širem cilju promovisanja mira i razumijevanja među nacijama.

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori