logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

8 Dana

Predstavljen “CoachingPLUS” projekat sufinansiran korz Erasmus+ program

Danas je predstavljen projekat CoachingPlus, koji predstavlja izuzetno važan poduhvat za unaprjeđenje crnogorskog sporta. Projekat je fokusiran na istraživanje i edukaciju o metodama pozitivnog pristupa treniranju, s ciljem sprječavanja odustajanja od sporta ili isključivanja iz bilo kojeg razloga.

Projektom, koji se realizuje u okviru programa Erasmus+ Sport, koordinira Crnogorski olimpijski komitet (COK) u saradnji sa partnerima: Sport Innovation Hub iz Španije, Univerzitetom G. d'Annunzio Chieti-Pescara iz Italije i Centrom za afirmaciju sporta i mladih (CAMS).

Cilj projekta je promovisanje novih metoda treninga koje će učiniti sportske aktivnosti i sportsko okruženje inkluzivnijim za mlade iz svih društvenih sredina, te poboljšati kvalitet treninga, koristeći pozitivnu metodologiju koja može spriječiti odustajanje i smanjiti prepreke za bavljenje sportom.

Projekat CoachingPlus je jedan od svega pet projekata koji su finansirani kroz prošlogodišnji Erasmus+ poziv Podizanje kapaciteta u oblasti sporta. Koordinator projekta je Crnogorski olimpijski komitet.

Projekat su predstavili Maja Peković (COK), Milorad Šutulović (CAMS), dr Markos Lopez Flores (Sport Innovation Hub) i prof. dr Mauricio Bertolo (Univerzitet u Peskari).

"Sport ima značajne koristi za fizičko i mentalno zdravlje. Bavljenje sportom može biti odlično mjesto za djecu i mlade da razviju svoju ličnost i društvene vještine, steknu prijatelje, izgrade karakter i uče", kazala je Maja Peković, iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Projekat posebno obraća pažnju na manjinske grupe, ugrožene grupe i ljude koji su u riziku od društvene isključenosti. Cilj je inkluzija i stvaranje prilika za sve mlade da se aktivno uključe u sportske aktivnosti.

Projektom će biti obuhvaćena i analiza potreba crnogorskih trenera i sportista, te će se definisati obrazovni program zasnovan na dokazima koji adresira potrebe crnogorskih sportskih trenera.

U sklopu projekta, biće organizovan i Mentorski kamp za sport i mlade, koji će nadgledati Centar za afirmaciju sporta i mladih - CAMS. Partnerske organizacije i treneri sertifikovani kroz obuku zajedno će definisati raspored i aktivnosti tokom trajanja kampa, uključujući različite sportske i edukativne aktivnosti.

"Ovaj projekat će pružiti trenerima mladih sportista inovativnu metodologiju treninga fokusiranu na pedagogiju, nediskriminaciju, inkluziju, uzorne oblike ponašanja i mentorstvo, što može učiniti sportsko iskustvo ugodnijim za sve sportiste", dodala je Peković.

Predstavljanju je prisustvovao veliki broj predstavnika crnogorskih nacionalnih saveza, kao i Vladimir Obradović, državni sekretar u Ministarstvu sporta i mladih i predstavnici Ministarstva i Miloš Antić, iz Sekretarijata za sport Glavnog grada Podgorica.

Članovi Konzorcijuma posjetili su danas i Crnogorski olimpijski komitet, gdje su sa predsjednikom, Dušanom Simonovićem, razgovarali o ovom, ali i budućim zajedničkim projektima, sa fokusom na projekte koji se tiču zaštite mentalnog zdravlja sportista i sportistkinja.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori