logo

NAJBOLJI SPORTISTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

41 Dana

Draško Brguljan

  • GODINA:
    2020
  • SPORT:
    Vaterpolo

Nagradu za sportistu 2020. godine dobio je Draško Brguljan, kapiten vaterpolo reprezentacije koja je u 2020. godini osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, izjavio je da je u izboru za sportistu 2020. godine bilo nepodijeljeno mišljenje.

„Ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor COK-a, dali su podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu. Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu”.

Brguljan je izrazio je svoju zahvalnost na ovom priznanju.

„Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim građanima Crne Gore želim uspješnu 2021. godinu, prije svega da se oslobodimo virusa i vratimo normalnim životima. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju. Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati”, zaključio je on.

Brguljan je, inače, učestvovao u svim velikim uspjesima vaterpolo reprezentacije, a sa Primorcem je stigao do krova Evrope.

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori